In de media NLHydrogen 16-05-2023

Lancering Branchevereniging NLHydrogen

Lancering Branchevereniging NLHydrogen met Rob Jetten en Alice Krekt. Druk op de knop.

NLHydrogen – de nieuwe branchevereniging voor waterstof – is donderdag 25 mei 2023 in het Museum voor Beeld en Geluid in Den Haag in feestelijke sfeer gepresenteerd. Samen met de nieuwe directeur van NLHydrogen, Alice Krekt, heeft minister Rob Jetten van Klimaat en Energie de naam en het logo onthuld.

Lancering Branchevereniging NLHydrogen met Rob Jetten en Alice Krekt. Nieuwe uiting NLHydrogen

Vertegenwoordiging van bedrijven uit hele waterstofketen

NLHydrogen vertegenwoordigt bedrijven uit de hele waterstofketen. Er is aandacht voor zowel de afnemende sectoren als bedrijven die bij de productie en import van waterstof betrokken zijn. Met de lancering van de branchevereniging ontstaat een professionele organisatie met diverse leden, bestuur, staf en werklocatie. Dit past bij de snelle ontwikkeling van een waterstofeconomie in Nederland. Het informele H2-Platform houdt hiermee op te bestaan.

Over de ambities van NLHydrogen werd directeur Alice Krekt geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. De duurzaamheidsplatforms Change Inc (vrij leesbaar) en Energeia (alleen te lezen met abonnement) schreven artikelen naar aanleiding van het lanceer event.

Ayla Schneiders vatte de lancering van NLHydrogen met een spoken word samen en maakte er ook een audiofragment van.

Tot slot hebben we een video met hoogtepunten van het event gemaakt: https://youtu.be/OeD0FO_kuKo

Presentatie en symposium

De bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen uit onder meer de verschillende sectoren, overheid en maatschappelijke organisaties. Na de presentatie van de naam, logo, website en socials volgde een symposium. Onder leiding van de dagvoorzitter gingen directeuren en voorzitters van diverse NGO’s en brancheorganisaties alsmede direct betrokken ministeries in op de grootste uitdagingen voor de uitrol van duurzame waterstof.

Verbindende rol

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie. De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht – dé branchevereniging voor waterstof in Nederland.

Zie voor meer informatie:https://nlhydrogen.nl/

Twitter: @NLHydrogen
Linkedin: NLHydrogen