Oude Tonge – Greenpoint

Van regenwater naar waterstof

Greenpoint® Holland-Zeeland is een concept waar landbouw, technologie en innovatie samenkomen om energie te produceren met natuurlijke middelen zonder schadelijke afvalstoffen. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee komt een tankstation met alternatieve brandstoffen dat gekoppeld is aan een opslagschuur voor landbouwgewassen.

Zonnepanelen en windmolens

Op het dak van de opslagschuur liggen zonnepanelen, er komen windmolens en het regenwater wordt opgevangen. Regenwater wordt onder meer gebruikt om daarvan waterstof te maken met de opgewekte stroom van zon en wind. Dat waterstof is vervolgens te tanken bij het tankstation dat deel uitmaakt van de Greenpoint-locatie. Daar zijn ook andere groene en (bio)brandstoffen te tanken.

Plannen voor uitrol door heel Nederland

Inmiddels zoekt de Van Peperstraten Group door heel Nederland naar geschikte Greenpoint-locaties. Uitgebreid onderzoek naar verkeersstromen leert dat de ideale plaats voor een Greenpoint® veel vrachtverkeer combineert met de nabijheid van grote wijken en steden. Juist door alternatieve brandstoffen op deze drukke punten beschikbaar te maken kan het verkeer binnen en rond steden verduurzamen. De van Peperstraten Group lanceert het 100% duurzame totaalconcept Greenpoint®. Op logistieke knooppunten door heel Nederland ontwikkelen wij CO2-neutrale complexen die gekoppeld zijn aan duurzame tankstations met alternatieve brandstoffen.