In de media 15-09-2023

‘Van hype naar mainstream: NLHydrogen en de toekomst van de Nederlandse waterstofeconomie’

De special ‘Future of Industry’ van Het Financieele Dagblad belicht onder meer de toekomst van de waterstofeconomie in Nederland. Directeur NLHydrogen Alice Krekt werd voor deze special geinterviewd over de ambities van NLHydrogen.

Krekt: “Het belang van waterstof kan niet worden overschat. Waterstof speelt als grondstof en als energiedrager een sleutelrol in de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie.” Groene elektriciteit, opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals wind en zon, kan efficiënt worden omgezet en opgeslagen in de vorm van waterstof en later weer worden teruggezet in groene energie. Een andere manier om koolstofarme waterstof te maken is uit (rest-)gassen vanuit de industrie met CO2-afvang.

“Waterstof moet van een hype mainstream worden en daar werken de bedrijven hard aan,” aldus Krekt. “NLHydrogen vertegenwoordigt de hele waterstofketen, van producenten en importeurs tot gebruikers en de gerelateerde maakindustrie die concrete waterstofprojecten naar de uitvoering brengen.”

***

Bekijk de special via de website van het FD. De special zal ook worden uitgedeeld tijdens de European Hydrogen Week in Brussel van 20 tot 24 november.

Lees het hele interview met Alice Krekt hieronder.